JACOULOT

 Företaget grundades 1891 av Vincent Jacoulot och ligger i den lilla byn Romanèche-Thorins i hjärtat av Bourgogne.
Vincents vision var att endast tillverka produkter av absolut högsta kvalitet och det är fortfarande firmans rättesnöre. Jacoulot producerar idag olika sprit och likörer i premiumklass. Några av de alkohol-
svagare likörerna lämpar sig alldeles utmärkt som drinkbas för Champagne.

 

Crème de Cassis de Dijon ’Le Pur’  
(Svart Vinbär)    20%
Produceras uteslutande på den lokala Bourgogne varianten av Svart Vinbär och där man låter bären macerera utan att pressa dom för högsta smakupplevelse.

Crème de Framboise   
(Hallon)    18%
Hallon ger en mycket delikat och subtil dryck.

Crème de Pêche de Vigne  
(Persika)    18% 
Mycket populär i Bourgogne där den lokala mycket aromatiska frukten ger intensiva aromer. Macereras 12 veckor innan den tappas på flaska.
 

Crème de Mûre 
(Björnbär)    18%
Björnbär ger en varm och fyllig smak.
Kan avnjutas som den är eller i drinkar.